Sunday, 30 August 2009

Stop Motion - Maybe Its Not Today

Salam semua ... Green Kiwi Studio sudah lama menyepi dan kali ini kami muncul dengan hasil stop motion pertama kami...mungkin ini bukan yang terbaik bg korang sumer,tapi kami berbangga dengan hasil ini setelah bersusah susah dalam pembikinan stop motion ini...hehe..

Director - Afif
Actor - Azwan
Photographer1 - Raf8
Photographer2 - Afiq
Editor - 7lekok

thanks to all and pliz visit this link to view the STOP MOTION :

http://www.youtube.com/watch?v=q0HiMOEH23U

Dont forget to comment....hehe..enjoy the movie..=D

Monday, 22 June 2009

Rockaway 09

Hello everybody,this is the Rockway 09 yang kita org pergi baru2 ni kat CAPSQUARE,KL. memang syok abes coz sumer band2 yang ada sumer nyer best2. antaranya BITTESWEET,THE TIMES,BUNKFACE,ONE BUCK SHOT,POP SHUVIT dan banyak lagi band2 yang best. yang paling penting,pada malam yang sama ngan Rockaway 09 ni, ada konsert malam bersama band2 indon,tapi kami memilih untuk pergi ke Rockway 09, sebab kita org memang support our local indie band dan bukan indon band..hehe..kalau korang nak tengok ngan lebih lanjut pasal Rockaway ni,korang bley la layari http://rockaway2009.com/ and this is our group's photo yang pergi Rockaway 09...


~remember! support Our LoCaL iNdie BaNd...=}

Sunday, 17 May 2009

Sensei No Hi (Hari Guru) JAD 2009

(16 MEI)..This date was chosen because in the same month in 1956, the Federal Legislative Council of the Malay States had received several suggestions (documents) from the Education Committee regarding Teachers' Day as the base of education in Malaysia. The document, known as the Razak Report, has become the foundation of education in Malaysia ever since. Although it is not an official school holiday, celebrations are usually held on May 16, or earlier, if it falls on a Saturday or Sunday. HAPPY TEACHER's DAY for all JAD's SENSEI!!!




*walaupun gambar2 ni skit jer,tapi dapat menjadi kenangan pada aku dan mungkin pada kawan2 seperjuangan dan juga senseitachi(para guru) JAD....tambah ni adalah tahun last batch 8 kat Malaysia terchenta ni..=P....semoga sensei no hi yang akan datang lebih meriah dan lebih bermakna dan lebih segala-galanya...hehehe

Thursday, 23 April 2009

Ahmad Syafawy + Nurul Basirah

Wedding ni memang kita org xsempat nak wat persediaan la untuk photograph yang power2..kita orang pon dah last minute la gi wedding ni..anyway..we just wanna wish happy wedding and arap2 dapat anak2 yang cute2 and genius2..thanks to adni and her family coz jemput kita org gi majlis wedding kakak dia ni...sorry sesangat xdapat nak give the best performance for this wedding but we enjoy the food so much..haha..thanks to crew Azwan tapi aku tau dia x puas ati coz bateri flash abes..nak tinggal majlis,takut abes makanan yang best2 lak..anyway next time we give the special especially for adni and JAD's student yang nak wedding nanti...=)


Monday, 6 April 2009

F1 Sepang 2009

We proud to be Malaysian's because we have SEPANG INTERNATIONAL CIRCUIT...We enjoy the real F1 at the Sepang and it is very fantastic...Alive with adrenaline...The fastest race on earth is back and it's alive with these great event (THE RACE,THE FUN,THE EXPERIENCE AND THE CONVENIENCE)



*phewit*

Friday, 27 March 2009

Wadi + Ijan (Kota Bharu)

(26.3.2009)Thanks a lot to Kak Ijan to give an opportunity to me to take your photo in a Big event in your life..tak lupa juga kepada member2 photographer coz support untuk menjayakan shoot pada hari perkahwinan ini walaupun i'm still new in photography..kepada kak ijan and abg wadi,hopefully berpuas hati ngan gambar2 yang diambil dan harap bahagia hingga ke anak cucu...ini lah hasil yang tebaik yang dapat sy berikan untuk masa ini....=)







video